Підсумки проведення VIII Міжнародної наукової конференції «Сучасні проблеми математичного моделювання, прогнозування та оптимізації»

Підсумки проведення VIII Міжнародної наукової конференції «Сучасні проблеми математичного моделювання, прогнозування та оптимізації»

18-20 квітня 2018 року на базі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбулась VIII Міжнародна наукова конференція «Сучасні проблеми математичного моделювання, прогнозування та оптимізації» присвячена 100-річчю Національної академії наук України та 100-річчю нашого університету.

Інформаційним спонсором конференції виступила компанія «ЕС ЕНД ТІ УКРАЇНА», яка займає провідні позиції в Україні у галузі проектування та впровадження корпоративних інтегрованих інформаційних систем, складних мережних і телекомунікаційних рішень.

18 квітня прекрасна половина кафедри інформатики була готова до реєстрації учасників ще задовго до її початку.

О 8:00 у фойє фізико-математичного факультету розпочалась реєстрація учасників конференції.

Після реєстрації та перерви на каву відбулась екскурсія в музей університету, що знаходиться в навчальному корпусі №1.

На відкритті конференції зі вступним словом виступили доктор фізико-математичних наук, професор, академік НАН України Задірака Валерій Костянтинович та проректор з наукової роботи КПНУ ім. Івана Огієнка Конет Іван Михайлович.

Під час пленарного засідання з доповідями виступили Верлань Анатолій Федорович та Бейко Іван Васильович.

На конференції відбулися виступи у таких секціях:

  1. математичне та комп’ютерне моделювання у прикладних задачах, системний аналіз і прийняття рішень;
  2. питання оптимізації обчислень, моделювання і оптимізація керованих процесів, методи моделювання та прогнозування динамічних процесів;
  3. проблеми моделювання і прогнозування процесів із розподіленими параметрами;
  4. інформаційні технології в освіті.

Науково-педагогічні працівники кафедри інформатики фізико-математичного факультету також брали участь в роботі конференції згідно з тем своїх наукових досліджень.

Результати проведення конференції (статті) будуть опубліковані у збірниках наукових праць.

Джерело: Оптіма 2018