2024 IEEE 5th KhPI Week on Advanced Technology

2024 IEEE 5th KhPI Week on Advanced Technology

З 7 по 11 жовтня 2024 року в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» проводився 5-й Тиждень передових технологій IEEE. Упродовж цього заходу на платформі американської професійної асоціації з електроніки, електротехніки та інших суміжних дисциплін (IEEE) працювало вісім наукових секцій, а саме: «Силова електроніка», «Промислова електроніка», «Електроенергетика та енергетичні системи», «Інженерія в галузі медицини та біології», «Мікро- та нанотехнології», «Обчислювальний інтелект», «Технологічне та інженерне управління», «Діелектрики та електроізоляція».
Магістранти кафедри комп’ютерних наук Олександр СТАНІСЛАВІВ та Олексій ЖОЛТОВСЬКИЙ взяли активну участь у роботі секції «Обчислювальний інтелект». Впродовж двох днів роботи секції було виголошено понад пів сотні доповідей. Здобувачі вищої освіти К-ПНУ підготували матеріали для доповіді на тему «Генерація ландшафту за допомогою дискретних гідродинамічних моделей».

Керувала роботою секції доктор технічних наук, професор кафедри комп’ютерної інженерії та програмування Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» КУЧУК Ніна Георгіївна.

Доповідь англійською мовою виголошував магістрант Олександр СТАНІСЛАВІВ. Наприкінці розповіді про результати проведеного науково-практичного дослідження по генерації реалістичних рельєфів було обговорено методи та інструментальні засоби, що використовувалися авторами для реалізації ландшафтного моделювання. Зокрема, увагу було приділено чисельному розв’язанню рівняння Ейлера за допомогою методу скінченних різниць з умовою Куранта-Фрідріхса-Льюїса.

Здобувачі спеціальності «Комп’ютерні науки» Олександр СТАНІСЛАВІВ та Олексій ЖОЛТОВСЬКИЙ набули досвіду участі у подібних міжнародних конференціях і вже готуються до наступної, яка відбудеться за місяць.