Захист виробничої практики

Захист виробничої практики

27 лютого 2020 року на фізико-математичному факультеті відбувся захист виробничої практики студентів, які навчаються за навчальним планом підготовки бакалавра галузі знань 12 “Інформаційні технології” спеціальності 122 “Комп’ютерні науки” за освітньо-професійною програмою “Комп’ютерні науки та інформаційні технології”.

Здобувачі вищої освіти академічних груп KNms1-B17 і KN-B16 впродовж шести тижнів (з 13.01.2020 р. по 21.02.2020 р.) проходили виробничу практику на базі таких підприємств: “Web-systems Solutions”, “Європейська школа програмістів”, “АЙ ТІ ПРОМОУШН”, “Подільські інтелектуальні системи”, “Логік-Ленд”, “Скаме-УА”, ТОПХ “Кам’яний острів”, “Укрпошта”, “Міськтепловодоенергія”.

Під час проходження виробничої практики студенти формували професійні практичні знання, вміння та навики, необхідні для успішної роботи на посаді фахівця з інформаційних технологій в організаціях, що проектують чи експлуатують програмне забезпечення персонального комп’ютера, інформаційні системи, автоматизовані системи управління, застосовують інформаційні методи і персональні комп’ютери для моделювання виробничих процесів, проведення чисельного експерименту і розв’язування різноманітних науково-технічних задач.

Впродовж захисту здобувачі вищої освіти ділилися враженнями про проходження практики, розповідали про особливості роботи в колективах на базах практики, про виконані ними завдання, про комп’ютерну техніку, на якій довелося працювати, аналізували та оцінювали свої спроможності подальшого працевлаштування на подібні підприємства.

У підбитті підсумків виробничої практики крім студентів, відповідальних за практику керівників, викладачів факультету також взяли участь представники одного з підприємств, де практикувались студенти, а саме  громадської організації “Творче об’єднання письменників та художників “Кам’яний острів”.

Дуже приємно зазначити, що на захист практикантів завітала випускниця нашого університету Міхальська Марія Вадимівна, яка кілька років тому на фізико-математичному факультеті здобула освітній ступінь бакалавра за напрямом підготовки “Інформатика” та ступінь освіти “магістр” зі спеціальності “Комп’ютерні науки та інформаційні технології”, а вже цьогоріч, обіймаючи посаду фахівця з інформаційних технологій, представляє організацію, що надала нашим студентам базу для проходження виробничої практики.

Наприкінці обговорення результатів практики до слова як зацікавлену сторону, стейкхолдера, було запрошено HR та тренера проекту IT Castle з ТОПХ “Кам’яний острів” Сметанюк Тетяну Іванівну, яка у своєму виступі побажала студентам під час проходження практик проявляти більше сміливості, жвавості, ініціативності та креативності, щоби практика для них була ще більш ефективною і цікавою.