Вітаємо з днем тестувальника!

Вітаємо з днем тестувальника!

Вдосконалювати якість програмного продукту, яким би він не був – чи то мобільні ігри, чи то програмне забезпечення для запуску ракет в космос, з кожним днем стає все важливіше для бізнесу. Зокрема, головну роль в цьому відіграють тестувальники програмного забезпечення, які 9 вересня відзначають своє професійне свято.

Згідно історії, датою цього свята являється день, коли вчені Гарвардського університету в 1947 році тестуючи ЕОМ Mark II Aiken Relay Calculator, виявили в ній згорівшого метелика, який застряг між контактами електромеханічного реле, що призвело до збою обладнання.

Цей випадок зафіксували в журналі досліджень з коментарем «Перший фактичний випадок знайденого жука» («First actual case of bug being found»).

Відтоді, завдяки цьому випадку, для позначення всіх помилок, що зустрічаються в програмному забезпеченні, став використовуватись термін «bug», а процес їх виявлення та усунення назвали «debugging». Сама ж назва цієї професії походить від англійського слова «test», що означає «випробування».

Сьогодні ж робота тестувальника складна і багатокомпонентна. Крім знання теорії та принципів тестування, хорошого володіння англійською мовою, професія потребує від працівника наявності базових навичок програмування, адміністрування операційних систем та вміння працювати з базами даних. Необхідно також володіти аналітичними здібностями та логічним мисленням, бути комунікабельним в команді та стресостійким.

Вітаємо всіх тестувальників з професійним святом! Хочемо побажати успішної кар’єри, хорошої документації, швидко знаходити баги та детальних тест-планів!