Навчання протягом життя – карантин не виняток!!!

Навчання протягом життя – карантин не виняток!!!

Непрості реалії весни і літа не вплинули на науково-методичну активність працівників кафедри інформатики. Не дивлячись на карантинні заходи, що значно обмежили пересування людей практично в усьому світі, продожувалася сумлінна робота викладачів по підвищенню кваліфікації, по участі в міжнародних науково-практичних конференціях, щоправда поки-що в онлайн-форматі.

Завдяки потужним можливостям сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, існуючому різноманітттю універсальних платформ електронного навчання та багатофункціональним інструментам доступного комунікаційного програмного забезпечення, робота з яким під час карантину скрізь пожвавилась, розширилась і дистанційна взаємодія наших науково-педагогічних працівників з вітчизняними та іноземними колегами.

Викладачі брали участь у роботі десятків різноманітних вебінарів, проходили онлайн-курси, дистанційно підвищували кваліфікацію та долучались до роботи наукових семінарів, конференцій, форумів.

Можна сказати, що тимчасово вимушений формат дистанційної комунікації навіть сприяв збільшенню масштабів професійної співпраці. Завдяки гарно організованій діяльності деяких наукових платформ і видавничих компаній, наприклад, з’явилась можливість взяти участь у наукових заходах, що проводились у віддалених куточках світу без необхідності їх відвідування. Цим скористались і викладачі нашої кафедри, взявши участь у роботі Міжнародних науково-практичних конференцій «Modern science, practice, society» (25-26 травня 2020р. м.Бостон, США),  «Perspectives of world science and education» (17-19 червня 2020р., м.Осака, Японія), «Theoretical and empirical scientific research: concept and trends» (24 липня 2020р., м. Оксфорд, Велика Британія), «Modern science: problems and innovations» (26-28 липня 2020р., м.Стокгольм, Швеція), «Dynamics of the development of world science» (5-7 серпня 2020р., м.Ванкувер, Канада), «Education, Research & Development» (23-26 серпня 2020р., м.Бургас, Болгарія).

Організатори останньої вищезгаданої конференції зауважили, що цьогоріч через пандемію COVID-19 збільшилася кількість онлайнових учасників. Ті учасники конференції, які вирішили відвідати Болгарію, свої доповіді здійснювали у форматі секцій та представлення стендів (постерів).

Крім того, Міністерство цифрової трансформації України запустило проєкт Дія – Цифрова освіта, в якому взяли участь і члени кафедри інформатики. Після успішної здачі фінального тестування всі отримали електронні сертифікати.

Робота по навчанню та самовдосконаленню викладачів не припиняється і зараз. Щойно розпочалося Міжнародне підвищення кваліфікації за напрямом «Хмарні сервіси для онлайн-навчання (на прикладі платформи Zoom)», організоване Інститутом науково-дослідним Люблінського науково-технологічного парку (м.Люблін, Польща) та Міжнародною фундацією науковців та освітян (м.Київ, Україна), в якому також беруть участь деякі працівники кафедри інформатики.