Зустріч з Героєм України Володимиром Жемчуговим

Зустріч з Героєм України Володимиром Жемчуговим

12 грудня 2019 року в нашому університеті відбулась зустріч із Героєм України, учасником партизанського опору на Луганщині, який з 29 вересня 2015 року до 17 вересня 2016 року перебував у полоні бойовиків так званої «ЛНР», Володимиром Жемчуговим.

У період з 28 грудня 2014 року по 24 вересня 2015 року провів 30 спеціальних операцій зі знищення військових об’єктів ворога та особового складу окупаційних військ. 29 вересня 2015 року, під час виконання чергового бойового завдання втратив кисті обох рук і зір. З важкими пораненнями потрапив у полон. Спочатку утримувався в шпиталі у Луганську, з 30 травня 2016 року ув’язнений в Луганському СІЗО, де піддавався допитам контррозвідувальних органів проросійських бойовиків.

Під час зустрічі із Героєм України було презентовано уривки зі стрічки «Бранці Кремля», який знято в лютому 2018 року до четвертої річниці анексії Криму. Також було представлено увазі оточуючих книжки та журнали, присвячені українським полоненим. Відверта розповідь гостя про втрату рук, батьківського дому на Луганщині, про свою особисту боротьбу за країну в повній окупації надзвичайно зворушила та розчулила студентів, науково-педагогічних працівників університету.

Студенти фізико-математичного факультету також не залишилися байдужими та прониклися розповідями пана Володимира, який закликав їх не бути сторонніми спостерігачами подій. Саме такі зустрічі виховують дух патріотизму, соборності та єдності в молодому поколінні.

Дякуємо Володимиру Жемчугову за мужність, щирість під час розмови та незламність його духу!